Lightyliving

Live now when you are alive

Jahapp då var det torsdag!

Gårdagen var full av aktivitet både på jobbet och på kvällen. Tränade och förbredde de två olika yogaprogrammen jag ska börja leda nästa vecka. Bra att veta lite hur det ligger till i tid med de olika varianterna som jag tänkt mig. Fick tips av min yogalärare Göran Boll hur jag skulle lägga upp min första lektion. Det ärfaktiskt PREMIÄR för Karlskoga lasarett att ha Medicinsk Yoga när jag startar. Jättekul!

Har kollat på både BMJ och AJM som är vetenskapliga tidskrifter om undersökningar om yoga och andningens effekt. Finns många studier som visar samma sak…. att det har en påvisbar effekt cardiovasculärt att använda yogaanding. Samtidigt sänks blodtrycket och antalet andetag till omkring 6 andetag/minut.

För min del har den dagliga användningen av just andningen bidragit till en mera värkfri tillvaro. Men den första tiden när jag började var ju ett rent elände när det verkligen blev en utrensning i kroppen. Alla toxiner och skräp som samlats i kroppen tog sig sakta men säkert ut ur kroppen med den djupa andningen. När jag då var skör fick jag den ena snabba förkylningen efter den andra. Men de gick snabbt över.

En annan sak med yogan är att jag fått ett underbart verktyg att ta till precis överallt. Dessa enkla övningar i takt med några djupa andetag liksom gör att de där stressknutarna i magen bara rinner av mig. 

Men visst, jag är ju bara människa och jag har stunder av hopplöshet ibland också. Stroke är ju stroke och det finns ju där hela tiden.  Skadan som gör att allt är färskvara och allt omkring mig går rätt in utan något skyddande filter.  Alla ljud som bombarderar mig hela tiden genom ett förstört ”tjatfilter”. Men jag kan använda yogan att vända mig inåt och koppla av ändå en stund och rensa systemet. Det är tur. Vet inte hur jag skulle ha fixat tillvaron annars. Vet att jag var på väg att gå ner mig riktigt för nåt år sen. Allt kändes så himla hopplöst.

Men idag är jag GLAD och kan känna tillförsikt trots att jag inte vet alls hur min jobbsituation ska se ut efter sommaren. Min  kollega och jag finns inte med nånstans i alla utredningar om förändringarna för vi har en så speciell kategori och verksamhet. Detär lite gungflykänsla. Det enda vi vet är att vi inte ska tillhöra den avdelning vi är på nu.

Och att vårt arbete är superviktigt har ju studier bevisat!!!!!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4016938.ab

Igår kväll kom jag och Älsklingen iväg på styrketräning. Det är skönt att det har blivit regelbundet och nu känns det bra att ta i lite. Jag läste om den där 72-åriga damen som kunde göra 55 armhävningar och såg ut som en vältränad 30-åring i kroppen.

Wanja72År

Mmh…nu ska jag göra mig i ordning inför jobbet, kela med kattfröknarna och ta en kopp kaffe.

Må så gott allesammans och ha en fin torsdag!  *kraam*

januari 22, 2009 - Posted by | 1 yoga, alternativ, breathing, cats, energy, inspiration, planering, Skönhet och Hälsa, Stroke, stroke trötthet värk, tänkvärt, terapier, utmaning, yoga må bra | , , ,

4 kommentarer »

 1. God morgon! Vilket fantastiskt inspirerande inlägg… jag som soffpotatis fick verkligen en kick… nu j–r… Man får helt enkelt inte ge upp. När jag kommer hem från StinaPinaFIna-rundan skall jag komma tillbaka och läsa mer om yogan. Har tänkt försöka mig på det… Kram så länge!

  Kommentar av skatanstankar | januari 22, 2009 | Svara

 2. Lycka lycka lycka till med yogan – vilken spännande resa du befinner dig i 🙂 Tack för din inspirerande blogg – hittade dig via Anni – och det är jag glad för!

  Kommentar av Maria | januari 22, 2009 | Svara

 3. Vet att man inte ska skratta åt någons namn – men jag gör det ändå varje gång jag läser Göran Boll – det är ju bara så härligt namn som får mungiporna att peka uppåt.

  Ni är så hurtiga och duktiga. Jag önskar jag hade samma energi och vilja.

  Ha en finfin torsdag vännen. Kram

  Kommentar av Jules | januari 22, 2009 | Svara

 4. Skatan: Va skoj att du gillar… har jag så bara inspirerat en så är det jättebra!! Och det är bara att sätta igång… inte svårt alls…. det svåraste verkar vara just att börja och göra det. *hehe*

  Maria: Jättevälkommen hit till min lilla lya i bloggvärlden…. ska kollahos dig också. Må så gott!

  Jules: Jaaa…visst blir man glad av att hörahans namn och jag lovar att han är en jättehärlig människa också. En sån som inspirerar! Sen är det många bra ord som rimmar på Göran Boll t es rock´n roll…*hehe* Den här hurtigheten gäller att ta vara på… för den är då inte för evigt kan jag erkänna. Men du vet ju. *kram*

  Kommentar av Moniqa | januari 22, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: