Lightyliving

Live now when you are alive

Recept på Glutenfria semlor

Hittade det här receptet hos min son på hans blogg. http://allenbrant.blogspot.com/  Frun är ju glutenintolerant och han är glad i att laga mat och fixa åt dom. det finns en bild på hans sida på resultatet. 🙂

Glutenfria semlor

100 g jäst ( 2 paket )
200 g margarin
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 påse kardemumma (17 g)
2 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
500 g glutenfritt mjöl.

Smält margarin i en kastrull och häll i mjölken, värm till ca 37° . Smula ned jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör om tills jästen har smält. Tillsätt husken och låt den stå och svälla i 10 minuter.
Blanda ned alla övriga ingredienser och arbeta degen (den påminer mer om tjock smet) i assistent (eller med elvisp och degkrokar, det gör jag) i ca 10 minuter. Låt degen jäsa i ca 15 minuter. Klicka sedan ut degen med hjälp av två skedar till ca 18 bullar bullar (9 st per plåt) . Detta moment är lite knepigt och det kan vara svårt att få bullarna helt släta. Låt dom jäsa i 10 minuter och ställ sedan in båda plåtarna i ugnen i 200 °C i först 8 min. Byt sedan plats på plåtarna och grädda i ytterligare 4 minuter.

Det finns risk för att de sjunker ihop en aning efter gräddning, vet inte riktigt vad det kan bero på, för mycket jäst kanske. Förslag välkomnas! Hur som helst blir de väldigt goda.

januari 19, 2009 - Posted by | alternativ, inspiration, recept, Skönhet och Hälsa | , ,

4 kommentarer »

  1. Åh semlor! De ser verkligen goda ut. Mmm
    Jag gröper dock alltid ur fyllningen *fnissar* när jag var yngre så fick jag alltid med chokladfyllning…specialsemlor 😉
    Har tyvärr inget knep att ge.

    Kommentar av Jules | januari 19, 2009 | Svara

  2. Åh Tack för receptet. Det kommer verkligen lägligt. Mannen har upptäckt sent i livet att han är glutenintolerant så…. nu skall jag överraska honom. Vad härligt att ha en man (din son) som är glad i att laga mat och baka… när man till på köpet är glutenallergisk. 🙂 Däremot har jag inta knep vad beträffar bakning överhuvudtaget. Men Znogge har säkert. 🙂 Kram

    Kommentar av Skatan | januari 19, 2009 | Svara

  3. … ”när hans fru till på köpet är glutenallergisk”… skall det vara förstås. Kram igen!

    Kommentar av Skatan | januari 19, 2009 | Svara

  4. Kanske man lägga smeten i inoljade formar,i såna muffinsplåtar?

    Kommentar av Miss Cee | februari 23, 2009 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: