Lightyliving

Live now when you are alive

Nya tag efter semestervecka

Ja, det blev en riktigt resa det. Vi drog mot norr och hamnade till slut efter några övernattningar i Kiruna. Jisses vilka enorma slagghögar det är efter allt ”gruvande” där! Ser ut som pyramider nästan. Helt sanslöst stora med avsatser utefter sidorna.

På vägen upp var vi först hos Älsklingens syster utanför Vännäs. Hon bor i en stuga vid en sjö. Väldigt mysigt och avkopplande miljö!

http://www.vannas.se/default.aspx?di=1935

Vi blev bjudna på god mat och kände oss stärkta till kropp och själ när vi nästa dag begav oss vidare norrut.

I Mårdselforsen var vi ute på den ö som finns nedanför. Man fick gå på en gungig hängbro över de vilda vattenmassorna för att komma dit. Jättehäftigt. Vi åt sen en god lunch som bestod av en lax fylld med god ost och lite rökt kött. En god förening av smaker.

http://www.mardselforsen.se/indexsve.html

Därefter åkte vi mot Jokkmokk där vi hittade ett Gästis med precis bara ETT!!! rum kvar…och det blev vårt!!

http://www.hotell-gastis.com/

*S* snacka om tur där i vildmarken. Vi åt på en Kinarestaurnag och gick en rundvandring. Somnade gott trots det ljusa kvällsomörkret.

Vi segade på och till slut var vi utanför Gällivare och åkte upp på Dundret för att känna på snön som låg kvar.  Jisses va högt och vilken utsikt det är där.

http://www.dundret.se/swedish.asp

I Kiruna var det ganska mulet och gråkallt. Vi köpte med oss mat från en grill och parkerade vid deras skidanläggning och kollade utsikten. På bilden är vinter men nu är det grönt där.

http://kirunawinter.se/index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=14&Itemid=27

Att jag ville ända till Kiruna beror mest på att min kära väninna och kollega är född och uppvuxen där och berättat mycket om stället.  Men så ville vi ju både Älsklingen och jag se lite av det norra Sverige.

Sen gick resan vidare sydost mot kusten. Vi kom till Råneå där Älsklingen har en ”förfader” och som hans äldste bror uttryckte sig, släktens ”svarta får, fått en minnessten uppställd. Han startade nämligen en nykterhetsloge i Luleå!! *S*

http://epubl.luth.se/1402-1773/2006/070/LTU-CUPP-06070-SE.pdf

I den där C-uppsatsen finns det en hel del att läsa om uppkomsten. Rätt kul faktiskt!

Sen var det sista biten kvar då att resa. Till Piteå! Där fick vi ett jättefint och skönt hotellrum som vi tacksamt sjönk ner i viloläge i.

http://www.skoogs.se/cityhotell/

 Senare gick vi ut på stadens gator och kollade och hittade stadens stadshotell som har en uteservering med tak.

http://www.piteastadshotell.com/restaurang/restaurang_1906/

Där intog vi kvällens mat. Jag tog en supergod paj fylld med spenat och smaskig ost och jätteläcker sallad och Älskingen en lammbiff med tillbehör. mmmm..va gott!

Sen var det gonatt och en underbar sömn efter allt resande.

Nästa morgon åt vi sedvanlig frukostbuffé och drog sen mot Piteå havsbad där vi vandrade omkring och kollade lite. Där verkar vara underbart, om det bara vore lite varmare. Så mycket att bo i och göra.

http://www.pite-havsbad.se/

Ja kära nån. Sen var det färd söderut. Vi kuskade runt och till slut var vi hos Älsklingens syster igen. Vi sov några timmar innan vi fortsatte nattresan hem. Gissa om det var skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst. Det blev en komprimerad resa med så mycket intryck och jag tog en hel del kort både med digitala kameran på mobilen och sen med min Konica TC, den senaste väntar vi på posten att de korten ska komma. 🙂

Midsommar blev lugn och skön och vi hade mor och min yngste son här. Mellansonen var med 29 kompisar i en stuga i Strömstad. De hyrde en fiskebåt en dag som de varute och åkte med bland bryggorna. Deras väder hade varit soligt men blåsigt.

Äldste sonen var med sin sambo hos hennes föräldrar men dök upp här på Midsommardagen. Älsklingens äldste son vaktade två hus eftersom han yngre bror och mor med särbo var på Mallorca. Så det var många olika sätt att fira midsommar på. :-9

Nu är det vanlig arbetsvecka i tre veckor till innan den ”ordentliga” semestern. Hoppas vädret blir varmare och skönare då. För nu har vi då fått ett sabla blåsväder och regnskurande.  Ett typiskt värk- och ”intekunnasova-väder” men men…det blir nog bättre.

Hoppas ni har det bra i stugorna och kan njuta av det goda!

**Tusen kramar från östkanten av Värmland***

 

juni 23, 2008 - Posted by | energy, Familj, inspiration, positiv, satansvärk, Simple life, Skönhet och Hälsa, Skojsigt, sommar, trafik | , , , , , , ,

4 kommentarer »

 1. Om jag hade vetat att du varit i mina trakter så hade jag letat upp dig. Vill ju träffa dig vännen. Känner mig så dum som har bloggpaus här och nu. Har ju missat jättemycket.
  Massor med kramar

  Kommentar av Chitza | juni 24, 2008 | Svara

 2. En rejäl översyn av Sverige får man väl säga! Välkommen hem i alla fall.
  Kram!

  Kommentar av znogge | juni 24, 2008 | Svara

 3. Låter som om ni har haft en alldeles utomordentligt mysig tur uppåt i Sverige. 😀 Härligt!

  Mina föräldrar är från Ånge båda två. Så jag är präglat i vissa ords uttal från deras dialekt.

  En rejäl tur ni åkte på. Mysigt! kramar Liselott

  Kommentar av Liselott | juni 25, 2008 | Svara

 4. Mycket trevligt att läsa och kika på.
  Kramizzzz

  Kommentar av curlingmormor | juni 25, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: