Lightyliving

Live now when you are alive

Tisdag i vecka 2

20050801_elephant20hug.gifGårdagen blev lite omtumlande. På vårt veckomöte fick vi reda på att vår avdelning fått 1 miljon mindre i budget!! Jisses! Som tur är så har en försöksverksamhet ingått i det som dras in. Även om det var en bra grej så har ju de som jobbade med det andra jobb i botten. Men var resten ska tas vet vi inte. Sjukhuset ska införa ett nytt PA-system eftersom det gamla är uråldrat. Och då behövs massor med tid för att få det att nya att funka och utbildning för de anställda eftersom de gamla flexklockorna inte blir kvar. De är också så gamla så det inte ens finns reservdelar när de går sönder. Dålig timing att dra in på personal då. Och nästa år blir det en del pensionsavgångar fattade jag som. Som inte behöver bli nån efterträdare till. Då sparas ju in en hel del. Meni år?? Ja det visar sig. Ingen idé att gruva sig…allt blir som det blir ändå har jag märkt.

I såna här organisationer har det alltid varit tubulens och ordet ”spara” har fått en annan betydelse. För när man sparar får man ju något för det- det man sparat. Men här är det ju indragning och man får noll för det på något sätt. Skapar bara otrivsel att ha sådant hängande över sig när man ska försöka skapa bättre och effektivare arbetsmiljö. Och kragar att ta sig i har ”sparats” bort för länge sen.

Som friskvårdare får jag ta del av hur många upplever sin situation och det är inga kuliga historier kan jag ju säga. Hur uppgivna och  jobbigt många upplever sig tycker sig att ha det. Då är det viktigt att försöka uppmuntra att var och en kan göra sin egen verklighet till något bättre. Att se problem som tillgångar att lösa. Förstår att folk går i väggen.

Samtidigt så förstår ju vi som jobbar att det kostar att driva en så stor verksamhet men som ”vanligt” känns det som det drabbar fel ställen.

Idag ska jag jobba förmiddag och i kväll ska vi styrketräna Älsklingen och jag. Vi ska försöka göra det två gånger i veckan nu och komma igång igen. Vi har ju ett fantastiskt gym på sjukhuset som vår idrottsförening Sju Kronor och Landstingshälsan gått ihop och satsat på för de anställda. Det vore ju vanheligt att inte uttnyttja det!

Min kollega och jag har nu börjat öva in vårens yogaprogram så vi gör samma. Hon kommer att ha på måndagar och jag på onsdagar. Bra att vi får två grupper igen så om någon missar en dag kan gå en annan i stället. Alltid lite besvärligt när man jobbar på schema att få det att funka annars.

Min yogakurs classic fördjupning börjar igen v 5 och det ska bli härligt. Får jag se hur pass långt jag kommit i min utveckling. =)

Nehepp..då var det dags för några solhälsningar och sen frukost inför dagens jobb. Önskar er en skön tidag och gå försiktigt i halkan! Och ta varmt på er! Och leeee!! *S* Då tror kroppen att man är glad även om man inte är det! *hihi*

*kraaam*

januari 8, 2008 - Posted by | Uncategorized

8 kommentarer »

 1. Det var onekligen en rejäl minskning av budgeten måste jag säga! Ibland undrar man hur ansvariga tänker. Men det är klart finns inte pengarna så…
  Ha en bra tisdag!

  Kommentar av znogge | januari 8, 2008 | Svara

 2. Låter otroligt mycket, men jag håller dock med att det är ingen mening att oroa sig i förskott. Att se tiden an och ta de förändringar som dyker upp är nog alltid det bästa, men ibland svårt.
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  Kommentar av Märtagreta | januari 8, 2008 | Svara

 3. Vad trist med budgeten, men jag tror inte du är förvånad. De kommer ju med skrämselskott lite var som i landet varje år. Undrar om de gör det för att man inte ska begära för mycket i lön, eller vad?
  Ha en bra tisdag…

  Kommentar av haraldsdotter | januari 8, 2008 | Svara

 4. Ja…det kan man verkligen undra inför årets löneförhandlingar. Vi kanske inte får nån lön alls sista månaden på året??

  Kommentar av Moniqa | januari 8, 2008 | Svara

 5. Hej vännen!
  Sitter och läser runt i din blogg lite nu när VK – som vanligt – strular… Trist med budgetneddragningen, så mycket pengar! Stora siffror är alltid svårare att förstå, det är därför man har så lätt att dra in på de små beloppen. Ja du vet, sila mygg och svälja kameler.
  Här är det slask och blaks, ingenting som lockar till promenader eller utomhusvistelse. Hoppas att du mår bra!
  Kramar!

  Kommentar av Cloetta | januari 8, 2008 | Svara

 6. Det tycks vara en grej i hela landet att kommuner och landsting skall spara, även om jobbet i sig blir inte mindre. Att sedan folk blir utbrända är det ingen som funderar på; det är ju ett annat ”konto”.

  Kommentar av pantheraleo | januari 8, 2008 | Svara

 7. Hej!
  Besparing mej hit å dit….. suck!
  Hoppas att din kväll blir fin.
  Kramas

  Kommentar av Tussen | januari 8, 2008 | Svara

 8. Det var ingen dålig nedskärning, men som sagt, det är nästan bara att försöka gilla läget, inte mycket annat att göra.
  Kramizzzz

  Kommentar av curlingmormor | januari 8, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: